EMC breidt opslagfunctionaliteit uit

EMC, leverancier van opslagprogrammatuur, gaat de functionaliteit van zijn producten verbreden. Het bedrijf komt met extra mogelijkheden tot direct herstel en het beheer van opslagconfiguraties.

Binnenkort volgt ook een verdere automatisering van opslagbeheer. Het verwerven van de kennis en kunde ten behoeve van de laatste verbetering zal mogelijk leiden tot een of meer overnames.
De grondslag voor direct herstel wordt gelegd door de nieuwe versie van Time Finder die deze week verscheen. Met Time Finder kon tot dusver een directe kopie worden gemaakt van gegevens die door een computer worden gebruikt. Dit kan nodig zijn in het geval iemand zich illegaal toegang heeft verschaft tot een netwerk. In de nieuwe versie kunnen meerdere kopieën tegelijk worden gemaakt.
De nieuwe ontwikkeling op het gebied van configuratiebeheer is een upgrade van het Symmetrix Control Center-pakket dat afgelopen jaar op de markt kwam. Met de verbeterde versie verwacht EMC de snelle uitbreiding van de vereisten die aan gegevensopslag worden gesteld, het hoofd te kunnen bieden.
Het initiatief op het gebied van opslagautomatisering bouwt voort op de programmatuur Symmetrix Optimizer, die afgelopen oktober beschikbaar kwam en waarvan ondertussen vijfhonderd stuks zijn verkocht. Symmetrix Optimizer controleert, analyseert en verplaatst automatisch bepaalde logische eenheden gegevens om de capaciteit van de programmatuur optimaal te houden.
Volgens bestuursvoorzitter Mike Ruettgers zal EMC verder het overnamepad volgen om de noodzakelijke technologie voor de verbetering van de producten in huis te halen. Eerder dit jaar nam EMC al de bedrijven Terascape en Softworks over. Ruettgers ontkent dat EMC een oogje heeft op Legato, dat er momenteel financieel niet zo goed voorstaat. Analisten achten een dergelijke overname echter waarschijnlijk, zeker nu de waarde van Legato is gedaald tot ongeveer een miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable