Handen ineen bij bestrijding virussen

Samenwerkende ontwikkelaars van anti-virusprogramma's halen in de strijd tegen nieuwe virussen, de banden aan. Het verband gaat zijn leden voorzien van alle nieuw ontdekte computervirussen.

Programmeurs die anti-virusprogramma's ontwerpen, werken al langer samen in de Wild List Organization International. De groeiende snelheid waarmee nieuwe virussen verspreid worden, dwingt hen de samenwerking aan te halen. De organisatie zal zogenaamde REVS (Rapid Exchange of Virus Samples) opzetten. Daardoor zullen betrokken programmeurs minuten na de ontdekking van een nieuw virus, al over een kopie hiervan beschikken. In het bestaan van de groep, de afgelopen acht jaar, werden maandelijks virussen uitgewisseld.
In de testfase van REVS doen tot dusver drie bedrijven mee: het Russische bedrijf Kaspersky, ASA uit Noorwegen en IBM. Het Britse bedrijf Sophos geeft de REVS onderdak op zijn servers. Sophos verwacht dat de samenwerking in zijn uiteindelijke vorm tenminste twintig bedrijven zal omvatten.
Volgens technisch directeur Jan Hruska van Sophos zal REVS de gang van zaken in anti-virusbedrijven ten goede komen. "Te lang hebben marketing-afdelingen van deze bedrijven de ontdekking van nieuwe virussen of soms ook oude virussen, moeten aangrijpen om de verkopen en aandeelkoersen omhoog te krijgen. Van REVS profiteren alle bedrijven echt, omdat ze er beter door in staat zijn direct aan de vragen van hun klanten te voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable