Intel trekt boetekleed aan over tekorten

"Wij hebben een verkeerde inschatting gemaakt." Met deze woorden trok Intel-directeur Craig Barrett het boetekleed aan over het grote tekort aan processoren.

Het wegwerken van de tekorten, erkennen Intel-bestuurders, zal nog zeker de rest van het jaar vergen.
De redenen voor de door Intel niet voorziene vraag liggen voor een groot deel in de economische sfeer. Voortdurende groei in Noord-Amerika en Europa is begin dit jaar samengekomen met een economisch herstel in Latijns Amerika en Japan. Maar, zo moest Barrett erkennen, ook de overstap van 0.25-micron chip productietechnologie naar hoogwaardigere 0.18-micron technologie is verkeerd ingeschat door het bedrijf. Te weinig mogelijkheden voor het maken van semiconductors heeft ervoor gezorgd dat Intel eerder is gestopt met 0.25-micron productie dan verstandig is gebleken. Had het bedrijf de investeringen gedaan om die productie gaande te houden, dan was er geen achterstand opgelopen.
"We dachten dat we voldoende speelruimte hadden, maar dat bleek een vergissing," aldus Barrett. Intel zal de geplande investeringen voor dit jaar verdubbelen naar 6 miljard dollar. Maar zelfs dan zal Ide fabrikant pas tegen het eind van het jaar de vraag hebben bijgesloft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable