IT-concerns starten eigen e-b2b-marktplaats

Twaalf gerenommeerde computerproducenten willen gezamenlijk een b2b-marktplatform (business-to-business) op Internet creëren. Tot de deelnemers behoren Compaq, Hewlett-Packard, Gateway en het Duitse Siemens. Met het samenwerkingsproject is een bedrag gemoeid van honderd miljoen dollar.

Het Internet-project biedt de deelnemende partijen de gelegenheid om de toelevering van computer-onderdelen beter te organiseren. Bovendien gaan de computerproducenten ervan uit miljarden te kunnen besparen. Het project vervangt het wereldwijde personeelsnetwerk dat nu nog nodig is voor het verkopen en toeleveren van onderdelen door een wereldwijd elektronisch systeem. Daarmee zijn overeenkomsten vrijwel zonder vertraging te verwerken. Ook investeerders en analisten zijn van mening dat de verkoop van computeronderdelen tussen bedrijven onderling veelbelovend is en uiteindelijk vele miljarden dollars zal opleveren. Het gerenommeerde onderzoeksbureau Forrester schat dat in 2004 de markt voor aan- en verkoop van computeronderdelen via het Internet zeshonderd miljard dollar zal bedragen.
Verwacht wordt dat het project van de twaalf computerconcerns over drie maanden van start zal gaan. Behalve Compaq, Gateway, HP en Siemens zullen onder meer de volgende bedrijven aan het project deelnemen: Western Digital, Quantum, Advanced Micro Devices, Hitachi, NEC en Samsung. Volgens Compaq-topman Michael Capellas zal het project in een later stadium worden opengesteld voor alle 'marktleiders' in dehigh-tech industriej

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable