Microsoft: 'Uitspraak bedreigt VS economie'

Bill Gates en Steve Ballmer probeerden gisteren via een open brief, allereerst gepubliceerd in de Wall Street Journal, de publieke opinie te bespelen. In de brief noemen de beide Microsoft-topmannen de mogelijke opdeling van hun bedrijf een tegenslag voor de consumenten, de high-tech industrie en zelfs de Amerikaanse economie.

De opdeling is een teken aan de wand, zo stellen Gates en Ballmer. Succesvolle Amerikaanse bedrijven worden gestraft voor hun succes, daarmee ruim baan makend voor buitenlandse concurrenten om de Amerikaanse markt te veroveren, zo betogen beide heren. De brief is een voorproefje van de mediacampagne die Microsoft binnenkort start op de Amerikaanse televisie.
Naast de mediacampagne is het bedrijf druk bezig om in de rechtbank de voorgestelde straf aan te vechten. Microsoft heeft er een handje van eindeloos in hoger beroep te gaan en zo de afwikkeling van een rechtszaak jarenlang te rekken. Als rechter Thomas Penfield Jackson dit hoger beroep verleent, kan het nog drie jaar duren voordat het bedrijf de straf opgelegd krijgt die de rechter nu volgens planning 24 mei bekend zal maken.
De extra tijd die een hoger beroep oplevert, kan Microsoft goed gebruiken, om nieuwe producten als Windows CE en Whistler op de gebruikelijke manier aan de man te brengen. Veel Microsoft-producten hebben een dominante positie gekregen doordat de onderneming exclusieve overeenkomsten sloot met producenten en leveranciers voor de afname ervan. Dit zou ook best eens nodig kunnen zijn om het besturingssysteem voor mobiele apparaten en de volgende versie van Windows tot een succes te maken. Windows CE is tot nu toe niet echt een succes, en ook op de traditionele markt voor PC-besturingssystemen dreigt het bedrijf terrein te verliezen aan concurrenten als Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable