Bezit van kabel en inhoud leidt tot conflict

Time Warner moet vandaag tegenover de Federal Communications Commission uitleggen waarom het niet langer 3,5 miljoen huishoudens op de kabel voorziet van programma's van ABC, eigendom van Disney.

Een woordvoerder van de FCC benadrukte gisteren dat de toezichthouder liever ziet dat de twee kemphanen onderling tot een oplossing komen van het hooglopende conflict.
Inzet van de ruzie is het op 31 december afgelopen contract tussen Time Warner en Disney. Sindsdien onderhandelen beide partijen vruchteloos over het pakket dat Time Warner kan dan wel moet uitzenden en hoeveel het bedrijf daarvoor moet betalen. Disney eist dat het kabelbedrijf Disney Channel gaat doorgeven in het standaardpakket, en daarbij nog eens twee nieuwe kanalen van Disney, een met tekenfilms en een met soapseries, in een pluspakket.
Volgens Time Warner maakt Disney daarbij 'onfatsoenlijk' gebruik van het bezit van ABC door 'buitensporige' eisen te stellen 'die Time Warner Communications en de kabelkijkers honderden miljoenen dollars zouden kosten'. Topman Arnold Kleiner van Kabc in Los Angeles stelde daarentegen dat dit een 'dreigend voorteken is van wat de klanten te wachten staat na de fusie van Time Warner met America Online'. Disney voert al maanden een offensief tegen deze fusie, waardoor het bedrijf vreest straks buitenspel te worden gezet.
Volgens de Kabelwet van 1992 mogen mediabedrijven een 'eerlijke vergoeding' vragen aan kabelexploitanten voor de doorgifte van hun programma's. Maar volgens president Barry Rosenthal van Time Warner Communications gaapt tussen het bod van Time Warner en de eis van Disney een gat van driehonderd miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable