Ahold benoemt topman online-winkel Peapod

Ahold benoemt de 38-jarige Marc van Gelder tot president-directeur van Peapod, de grootste online-kruidenier van de VS, die op 14 april dit jaar is overgenomen door het Nederlandse concern.

Van Gelder was vice-president bij de in New England gevestigde supermarktketen Stop & Shop, een dochter van Koninklijke Ahold. Daarvoor was Van Gelder directeur zakelijke uitbreiding bij Ahold.
De Nederlander wordt de opvolger van Bill Malloy, die vorig jaar in de herfst tot Peapod toetrad, maar in maart plotseling van het toneel verdween met gezondheidsklachten. Aangenomen wordt dat zijn problemen te maken hebben met marathonbesprekingen die nodig waren voor dringende werving van fondsen.
De aandelen Peapod kelderden na Malloys vertrek in waarde. Zes aandeelhouders hebben een proces aangespannen tegen het bedrijf. Peapod heeft ruim 130 duizend klanten in acht Amerikaanse steden en zou vorig jaar 73 miljoen dollar aan inkomsten hebben genoteerd. Het elf jaar oude bedrijf boekte in zijn geschiedenis nog geen enkel jaar winst, maar hoopt door uitbreidingen een aanzienlijk deel van de groeiende online-markt te kunnen veroveren. Met de overname van dit Internet-bedrijf zette Ahold de opmars in de VS voort.
Analisten zijn het erover eens dat het online bestellen van levensmiddelen een grote toekomst heeft. Dit jaar wordt er naar schatting in de VS voor ongeveer 3,5 miljard dollar besteld. In 2010 zal de markt tachtig miljard dollar groot zijn. Bovendien zien de meeste analisten ook ruimte genoeg voor meerdere grote online supermarkten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable