Twaalf bieders op Duitse UMTS-veiling

Twaalf bedrijven gaan ergens tussen eind juli en begin augustus het financiële gevecht aan om de vier tot zes Duitse Umts-frequenties.

Klaus-Dieter Scheurle, die de veiling leidt, zei gisteren niet uit te sluiten dat de Duitse minister van financiën Eichel van de winnaars uiteindelijk meer dan 120 miljard gulden krijgt overgemaakt. Onlangs stopte in Groot-Brittannië na een veiling van twee maanden de teller op het voor onmogelijk gehouden bedrag van 85 miljard gulden.
Afgelopen weekeinde zei de Nederlandse minister van financiën Zalm dat hij nu hoopt op twintig miljard gulden voor de Nederlandse schatkist als hier van begin juli tot half augustus vijf Umts-frequenties worden geveild.
Iedereen verwacht dat in Duitsland, net als in Groot-Brittannië, grof geld wordt geboden. In Duitsland zijn op dit moment 35 miljoen mensen met een mobiele telefoon. Dat aantal zal naar verwachting nog verder stijgen omdat vergeleken met omliggende landen relatief weinig mensen een GSM hebben. Volgen Scheurle komen de eerste specifieke Umts-diensten, zoals snel draadloos Internet, in 2002 beschikbaar voor de consumenten.
Alle grote bedrijven zijn, al dan niet via dochterondernemingen, vertegenwoordigd bij de veiling. De twaalf bedrijven die gaan bieden zijn Auditorium Investments Germany Sarl, Debitel AG, Detemobil (Deutsche Telekom Mobilnet), E-Plus Mobilfunk, Group 3 G, Mannesmann Mobilfunk, Mobilcom Multimedia, Nets AG, Talkline Management and Finance Holding, Viag Interkom, Vivenditelecom International en Worldcom Wireless Deutschland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable