Mannesmann-topman Esser stapt op na overname

Topman Klaus Esser van Mannesmann stapt volgende maand bij de aandeelhoudersvergadering op. Hij zet daarmee de onontkoombare stap nadat het Duitse bedrijf na fel verzet toch werd overgenomen door het Britse Vodafone Airtouch.

Esser wordt opgevolgd door Julian Horn-Smith, sinds 1996 in de top van Vodafone en sinds 17 april tweede man bij Mannesmann na Esser.
In een verklaring zegt het bestuur dat de voortgang van de fusie tussen beide bedrijven en de verkoop van Mannesmann-dochter Atecs het vertrek van Esser op 5 juni mogelijk maakt. De raad van commissarissen moet de personele wissel nog officieel goedkeuren.
Het gevecht tussen Vodafone en Mannesmann werd op 4 februari beslecht. De twee bedrijven fuseren via een aandelenruil die met een waarde van 180 miljard dollar de grootste tot nu toe is. Esser verzette zich fel tegen het de overnamepogingen van Vodafone. De Britten boden volgens hem te weinig voor zijn bedrijf, zo hield hij de aandeelhouders herhaaldelijk voor. Met het succes van Vodafone was zijn vertrek bezegeld.
Overigens zal Esser de rest van zijn dagen niet in armoede hoeven doorbrengen. In ruil voor zijn vertrek krijgt hij een bonus van bijna zestig miljoen mark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable