Turkse mobiele frequentie te duur bevonden

Waar in de West-Europese landen bedrijven kosten noch moeite sparen om in het bezit te komen van frequenties voor mobiele telefonie, hebben gisteren alle vier de gegadigden voor een vierde mobiele frequentie in Turkije zich teruggetrokken.

Het Amerikaanse SBC Communications, Telefonica, France Telecom en het Noorse Telenor vonden de 2,52 miljard dollar die de Turkse regering als drempel had ingesteld opnieuw te veel.
De veiling had al twee weken geleden moeten plaatsvinden, maar toen al lieten de vier gegadigden al weten dat ze het startbedrag te hoog vonden. De 2,52 miljard was gebaseerd op de opbrengst van de veiling voor de derde vergunning, die uiteindelijk ging naar een samenwerkingsverband van Telecom Italia en de Turkse Is-bank. Het bod van 2,52 miljard was ruim een miljard dollar hoger dan het eerstvolgende bod.
Het is nog niet bekend wat de regering nu gaat doen: nog een veiling uitschrijven of helemaal geen vergunning uitgeven. De vijfde vergunning is in elk geval voor Turkse Telekom, een overheidsbedrijf dat binnenkort wordt geprivatiseerd.
De Turkse markt is met zeven miljoen bellers niet bijzonder groot. Vrijwel al die zeven miljoen Turken bellen bovendien via twee aanbieders, Turkcell van de Turkse Cukurova Groep en het Finse Sonera, en het Turkse Rumeli Holding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable