Australische mp3.com draait gewoon door

De Australische versie van Internet-site http://mp3.com (http://mp3.com.au) voelt zich niet gebonden aan het vonnis dat een Amerikaanse federale rechtbank afgelopen vrijdag uitsprak tegen de database-service van http://mp3.com (http://my.mp3.com).

Sinds de site 'down under' in september vorig jaar september op het net kwam, is ze uitgegroeid tot een van de meest bezochte in Australië. De rechten voor de Australische versie zijn (net als die van de mp3.com-site in het Verenigd Koninkrijk) in handen van ehyou.com.
Volgens de directeur van de Australische mp3.com-versie, Domenic Carosa, was de Amerikaanse rechtszaak enkel gericht op de database-dienst van mp3.com. Die stelt Internet-gebruikers in staat 'geripte' nummers van cd's die in de winkel te koop zijn, gratis in de database op te slaan, waardoor die door andere mp3.com-bezoekers kunnen worden gedownload. Volgens Carosa biedt de Australische site een dergelijke dienst niet aan. Van die site zijn alleen nummers te downloaden van amateurmuzikanten zonder platencontract.
Afgelopen vrijdag bevond een Amerikaanse federale rechtbank mp3.com schuldig aan het schenden van de wet op het auteursrecht. De rechtszaak werd in januari jongstleden aangespannen door een aantal grote Amerikaanse platenmaatschappijen. Waarschijnlijk zal de rechtbank nu bepalen dat de database-dienst van het net moet, zoals de eisers, waaronder Time Warner, Sony, Seagram en BMG, willen.
Overigens legt mp3.com zich niet zonder meer bij de gerechtelijke uitspraak neer. De onderneming overweegt in hoger beroep te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable