Lotus' Bluejay geeft Microsoft-aansluiting

Lotus kondigt aan dat het bezig is met een uitbreiding op de Domino-server die een hechte integratie van Lotus met Office-producten en Exchange mogelijk moet maken.

Het moederbedrijf van Lotus, IBM, is tot deze koerswijziging gekomen nadat op de gebruikersdag in het Amerikaanse Orlando massaal naar voren was gekomen dat een betere integratie van Lotus met Microsoft-producten absoluut gewenst is.
In februari berichtteComputable Online al dat Lotus de toezegging deed Exchange en Windows 2000 beter te zullen ondersteunen. Nu komt Lotus onder codenaam Bluejay met een ontwikkelprogramma dat in het derde kwartaal van dit jaar gereed moet zijn.
Systemen moeten niet alleen met elkaar kunnen praten, maar ook elkaars agenda's beheren, formulieren ondersteunen en databases delen. Verschillende werkomgevingen leveren nu grote beheerproblemen op voor IT-afdelingen.
De vier onderdelen van Bluejay, Domino Net Store, Ole/DB concentrator, verbindingsobjecten en Inotes, moeten het in de toekomst mogelijk maken om gebruikers van Office rechtstreeks informatie te laten ophalen uit Lotus-databases op basis van standaard Microsoft netwerkprotocollen. De Ole/DB concentrator heeft Microsofts voorkeur als api voor toegang tot SQL 7 en Access 2000 databases. Deze directe toegang tot de database moet de responstijd versnellen.
Lotus moet nog beslissen welke verbindingsobjecten onderdeel zullen uitmaken van Bluejay. Waarschijnlijk zijn dat zogenoemde 7-10-opdrachten, zoals mail versturen, een overzicht opbouwen en een object besturen. Bij de lancering van Bluejay later dit jaar zal Inotes zozeer opgenomen zijn in de Domino-programmacode dat er geen sprake meer is van een uitbreiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable