Phone verdedigt afwijken van WAP-standaard

Op het Wireless Application Protocol-congres (WAP), dat dezer dagen plaats vindt in het casino van Cannes, heeft Phone.com de knuppel in het hoenderhok gegooid door vraagtekens te plaatsen bij de WAP-standaard.

Het WAP-forum bewaakt de standaardisering van technologie en protocollen voor mobiele toegang tot informatie op Internet. De laatste tijd geniet deze vorm van online surfen veel aandacht, omdat het in de toekomst allerlei nieuwe commerciële toepassingen van Internet, zoals online bankieren en online reclame, mogelijk moet maken.
Phone.com verdedigt op het congres het recht om specifieke toevoegingen op de WAP-specificatie in zijn software op te nemen, daarmee een bom leggend onder de standaard zelf. De toevoegingen op de standaard zouden problemen met de compatibiliteit met systemen van andere WAP-leveranciers kunnen opleveren. De onderneming zegt deze toevoegingen nodig te hebben om de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten te kunnen versnellen. Eind dit jaar pas komt de WAP 2.0-specificatie vrij, die een 'push'-functie zal krijgen. Phone.com is nu al bezig om deze functionaliteit op te nemen in de eigen software. Daardoor is het mogelijk om vanaf een WAP-server automatisch informatie naar een mobiele telefoon te sturen. Het wachten op nieuwe specificaties duurt gewoon te lang volgens het bedrijf.
In een interview met nieuwsdienstComputergram zegt een woordvoerder van Phone.com dat compabiliteitsproblemen te wijten zijn aan een verschil in interpretatie van de WAP-specificaties. Het testen op overeenkomst met de WAP-specificatie is anders dan het testen van het product. De formulering van de specificatie maakt het mogelijk dat ontwikkelaars de specificatie op verschillende manieren interpreteren. Software kan volledig aan de WAP-standaard voldoen, maar toch niet in staat zijn te communiceren met producten van andere leveranciers.
Phone.com zegt wel de eigen bedrijfslaboratoria open te stellen voor fabrikanten van mobiele apparaten en andere WAP-softwareproducenten om de nieuwe producten van het bedrijf te testen. Toch geeft het bedrijf toe eerder klaar te staan voor applicatie-ontwikkelaars die WAP-producten ontwikkelen voor de minibrowser van Phone.com, dan energie te steken in overleg met andere producenten van WAP-software. Het standpunt van Phone.com staat in schril contrast met het pleidooi van de Duitse WAP-softwareproducent Materna Information op het congres voor overleg tussen producenten en het strikt navolgen van de WAP-standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable