Sun-topman tegen uitbesteden online B2B

Topman Scott McNealy van Sun Microsystems heeft kritiek op bedrijven die hun online b2b-activiteiten (business-to-business) uitbesteden aan externe organisaties die de marktplaatsen op Internet beheren.

Volgens McNealy zal op de langere termijn elk bedrijf kiezen voor een eigen online marktplaats, om zodoende controle te behouden over gevoelige informatie, zoals het koopgedrag van de klanten. "Ik denk dat de mensen zich zullen realiseren dat het dom is om dit soort activiteiten uit te besteden."
McNealy toonde zich verder een warm voorstander van Internet. "Alles wat digitaal is en werkt met een elektronische hartslag, zal uiteindelijk gekoppeld worden met Internet", aldus de Sun-topman op de technologieconferentie 'Hardware Heaven', die in New York was georganiseerd door Merrill Lynch. "In het verleden heb ik nogal wat 'domme' voorspellingen gedaan en ze zijn allemaal uitgekomen." McNealy beschouwt Internet als "één grote elektronische handelsvloer. Het is een soort Nasdaq die zo omvangrijk is als het oog reikt. Het is een marktplaats voor alles en iedereen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable