BMC koopt Evity voor registratie surf-gedrag

BMC, ontwikkelaar van managementsoftware, neemt het bedrijf Evity over. Volgens BMC-vertegenwoordigers trekt het bedrijf honderd miljoen dollar uit voor de aankoop van het bedrijf uit Austin in de staat Texas.

Evity maakt programmatuur om Internet-gedrag in kaart te brengen. Het bedrijf is in particuliere handen en biedt werk aan 25 mensen.
BMC uit Houston zal de applicatie Site Angel Web van Evity samenvoegen met zijn eigen netwerk- en systeemmanagement programmatuur Patrol. Komende week komt al een nieuwe versie van Patrol op de markt.
Daarmee ontstaat een systeem dat zowel de prestaties van een Internet-pagina binnen defirewall als daarbuiten meet. BMC claimt dat Evity daarmee de concurrentiestrijd met Keynote Systems in zijn voordeel beslecht; Keynote kan slechts het externe deel in kaart brengen. Site Angel 2000 levert gegevens over transacties van gebruikers en niet van transacties die applicatie-gebonden zijn. Een gebruiker kan het inkijken van een pagina door een bezoeker, samen met de selectie van een item en bijvoorbeeld een creditcard-autorisatie en een aankoopbevestiging, tot één transactie combineren. Een systeem dat overzicht geeft per applicatie definieert iedere stap apart.
Waarnemers stellen dat de overname een logische stap is. Vanwege het grote belang dat bedrijven toekennen aan het meten van de prestaties van Internet-pagina's is de software die dit mogelijk maakt zeer geliefd. Analist Corey Ferengul van Meta Group: "Bedrijven besteden veel geld aan deze instrumenten." Ferengul waarschuwt echter dat het moeilijk is geld te verdienen met deze programmatuur. "Bedrijven krijgen al overzichten van Internet-aanbieders en andere dienstverleners, en ook over interne applicaties." Het is volgens de analist aan het bedrijf om al deze bronnen te combineren tot een betekenisvol geheel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable