IBM grote verliezer in PC-marktaandeel

De PC-industrie lijkt de klap van de eeuwwisseling goed te hebben verwerkt. Na een forse terugval van de verkoop in de eerste twee maanden van dit jaar heeft de maand maart de negatieve geluiden tenietgedaan.

Uiteindelijk is de afzet van PC's wereldwijd met 15 procent gestegen, zo meldt onderzoeksbureau Dataquest. IDC is nog optimistischer en stelt de groei zelfs op 20 procent.
In hun rapportages vertonen beide onderzoekers nog meer opmerkelijke verschillen. IDC zet Siemens/Fujitsu op de vijfde plaats, terwijl Dataquest deze plek toeschrijft aan NEC. Duidelijk is wel dat op wereldwijd niveau de voorsprong van Compaq op Dell nog steeds afneemt. In de Verenigde Staten voert Dell inmiddels al de lijst aan.
Grote verliezer is IBM. Deze leverancier, die aan de wieg stond van de PC, ziet het marktaandeel met zo'n 15 procent ziet krimpen. Dit is niet zo verwonderlijk als men bedenkt dat IBM de verkoop via de detailhandel heeft stopgezet; juist de zakelijke markt waar het bedrijf zich nu op richt, nam in het eerste kwartaal een afwachtende houding aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable