Crowdburst wil surfen in gezelschap

Crowdburst wil surfen over het web een minder solitaire activiteit maken. Een nieuwe technologie moet bij gebruik van een Netscape- of Internet Explorer-browser integratie met onder andere chat en online bulletin boards opleveren.

Surfen over het web is in essentie een 'eenzame' activiteit. Maar tienduizenden mensen kunnen een en dezelfde website bezoeken, zonder dat zij zich bewust zijn van de aanwezigheid van de andere bezoekers.
In een poging het Internet een dynamischer karakter te geven, heeft Crowdburst een webservice ontwikkeld waarmee surfen gecombineerd kan worden met andere vormen van communicatie. De dienst is beschikbaar vanaf de homepage van het bedrijf ophttp://www.crowdburst.com en via websites die opgenomen zijn in het zogeheten Crowdburst Network.
Wanneer op de Crowdburst-link wordt geklikt, wordt in een nieuw venster een Java-programma gestart waarmee surfers kunnen communiceren met andere surfers die op dat moment dezelfde webpagina bekijken. Via Crowdburst Chat kunnen zij chatten en desnoods volledige chatgemeenschappen oprichten. Via een Crowdburst Notes-applicatie kunnen zij berichten voor andere bezoekers achterlaten en notities van eerdere bezoekers bekijken. Via Crowdburst Trails kunnen bovendien reeksen van relevante websites worden bekeken en bezocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable