Edgix versnelt Internet met webcaching

Voor zakelijk gebruik van het web is Internet in veel gevallen het traagste en bovendien minst voorspelbare element. Edgix is een 'start-up' die wil proberen hier iets aan te doen met webcaching.

Het bedrijf is opgezet door voormalige medewerkers van Novell en Wordperfect.
Het bedrijf heeft het product Edgemedia ontwikkeld dat een satellietnetwerk gebruikt om caches van data te versturen waardoor gebruikers Internet-content sneller kunnen downloaden.
De Cacheadvisor-programmatuur legt de data vast in een cache bij een bedrijf of een Internet Service Provider. Deze cache bevindt zich altijd in de nabijheid van een eindgebruiker. Het opvragen van de content kan hierdoor in veel gevallen direct over het bedrijfsnetwerk plaatsvinden. De snelheid waarmee de informatie beschikbaar komt, is hierdoor niet alleen hoger, maar bovendien beter voorspelbaar en kan desnoods zelfs onder Service Level Agreements vallen.
Welke data via de satellietverbindingen naar welke cachegeheugens moet worden verstuurd, wordt bijgehouden via een master cache die Edgix in een eigen rekencentrum onderhoudt.
Meer informatie:http://www.edgix.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable