Fabrikant chipsets doorkruist plannen AMD

AMD ziet zijn dromen om Intel in te halen in scherven vallen nu een fabrikant van chipsets besloten heeft niet meer voor de servermarkt te produceren.

De fabrikant, Hotrail (het voormalige Poseidon technologie), produceert symmetrische, multiprocessing chipsets, die AMD wil gebruiken voor zijn Athlon-lijn. Eerder al kondigde de producent aan te willen overstappen naar de markt voor netwerktoepassingen van zijn chipsets.
De smp-chipsets van Hotrail versnellen de nieuwe Athlon-processorkern van AMD aanzienlijk. De chipsets maken meerdere processorkernen in één PC mogelijk, hetgeen de systeembandbreedte vergroot. De huidige Athlons zijn al uitgerust met bustechnologie van Compaqs EV6-Alpha-processoren. Deze technologie geeft elke processor directe toegang tot de overige processoren en andere systeemcomponenten in dezelfde machine. De huidige Pentium III Xeons van Intel zijn ook uitgerust volgens het smp-systeem, maar gebruiken één knooppunt om de chips met elkaar en de rest van het systeem te laten communiceren.
AMD had gehoopt met de producten van Hotrail door te kunnen stoten op de markt voor middelgrote servers en werkstations. AMD moet nu op een oplossing zoeken bij andere producenten van chipsets als Serverworks en Via Technologies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable