Wapmap weer nieuw leven ingeblazen

Het Duitse softwarehuis Wap4.com heeft de reeds langere tijd bestaande internationale zoekmachine Wapmap.com opnieuw gepositioneerd en onder de nieuwe naam http://Mopilot.com in de markt gezet.

Deze zowel op Html als Wap/Wml gerichte zoekrobot richt zich nu zowel op professionele toepassingen als op gebruik door consumenten. De zoekfuncties zijn daartoe fors uitgebreid. Behalve zoeken op zelf in te geven trefwoorden, kunnen nu ook vooraf ingestelde zoektochten worden geselecteerd.
Tevens biedt de site een aantal 'business solutions' dat bedoeld is om zakelijk gebruikers te helpen bij het organiseren en ordenen van persoonlijke gegevens die onderweg via Wap-apparatuur beschikbaar en toegankelijk dienen te zijn.
Wap4.com verwacht veel van deze vernieuwde zoekmachine. Het bedrijf wijst op rapportage van onder andere onderzoeksbureau Frost & Sullivan dat ervan uit gaat dat het gebruik van intelligente telefoons in Europa de komende jaren een explosieve groei te zien zal geven. De Europese verkopen van Wap-telefoons en dergelijke komen in 2006 naar verwachting van Frost & Sullivan uit op een bedrag van 6,8 miljard dollar. Dat betekent een gemiddelde groei van 94 procent per jaar. In 2006 zullen volgens de schattingen van het bureau in Europa 39,3 miljoen intelligente telefoons in gebruik zijn.
Om een goede positie in de kleine schermen van Wap-telefoons te veroveren, werkt Mopilot.com zoveel mogelijk samen met aanbieders van Internet-content en diensten. Een eerste overeenkomst is reeds gesloten met het Finse softwarehuis Slobtrot Software. Dit is de ontwikkelaar van Winwap, de bekende Wap-browser voor gebruik op Windows 95/98/NT-systemen. Mopilot.com verspreidt de browser onder bezoekers; het zoeksysteem in de browser voor gebruik op de PC is op zijn beurt weer gekoppeld aan Mopilot.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable