Glomap start e-marktplein voor scheepvaart

Het Hamburgse bedrijf Glomap is gisteren op de website http://www.glomap.com een virtueel marktplein begonnen voor de internationale scheepvaart. Glomap wil ook dergelijke platformen beginnen voor het lucht- en wegtransport.

Na een gratis registratie kunnen alle gebruikers over de vrachttarieven onderhandelen en eventueel online een contract afsluiten. Het systeem biedt volgens Glomap.com hetzelfde voordeel als de als paddestoelen uit de grond schietende virtuele marktpleinen voor andere bedrijfstakken: kostenbesparing door het efficiënter bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Volgens het Amerikaanse Forrester Research is een besparing van 15 tot 20 procent mogelijk.
De marktonderzoekers gaan ervan uit dat in de toekomst meer dan 70 procent van de online-handel via onafhankelijke marktpleinen als Glomap.com zal worden afgehandeld. 'Hamburg is de ideale plek', stellen de oprichters Jan Offermann, Jens Gerhardt en Markus Giesenkirchen eensgezind. Hamburg is een van de grote zeehavens, en de Noord-Duitse haven groeit nog steeds. Het Hamburgse gemeentebestuur heeft honderdduizend mark in het initiatief gestoken.
Het komende jaar zal Glomap.com vooral in Duitsland naam proberen te maken. Alleen al in Hamburg moeten in de komende maanden zo'n dertig medewerkers worden aangenomen. Uiterlijk volgend jaar zullen er kantoren in heel Europa worden geopend, en zit ook de sprong naar de Verenigde Staten en Azië in de planning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable