Italianen veilen 'mooie' telefoonnummers

Na het veilen van domeinnamen en het per opbod verkopen van telecommunicatie-licenties heeft de telecomwereld er sinds kort een nieuw veiling-fenomeen bij. Het Italiaanse bedrijf Blu SpA veilt telefoonnummers.

Blu is een onlangs opgerichte joint venture van de holdingmaatschappij van de familie Benetton en British Telecom. Het bedrijf exploiteert in Italië een GSM-netwerk. De onderneming heeft besloten om via de veilingsite QLX.com eenentwintig goed in het gehoor liggende telefoonnummers per opbod te verkopen.
Het veilingproces loopt af op 15 mei. Een aantal van de telefoonnummers ogen duidelijk aantrekkelijker dan andere, hetgeen ook uit de biedprijzen blijkt. Het nummer 0380-1111111 moet al gauw vijfduizend euro gaan kosten, terwijl minder goed in het gehoor liggende telefoonnummers voor beduidend minder de deur uitgaan.
Blu gaat komende maand als GSM-aanbieder in Italië van start en is van plan om ook in de toekomst speciale telefoonnummers tegen een aangepaste prijs aan klanten te leveren. Om de introductie van dit gedifferentieerde prijssysteem soepel te laten verlopen, heeft het bedrijf besloten de opbrengsten van deze veiling te doneren aan een goed doel. In dit geval gaat het om het zee-aquarium van Genua.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable