Visa met Aether Systems in draadloos betalen

Visa heeft opnieuw een samenwerking aangekondigd om betalen via draadloze apparatuur mogelijk te maken. Sloot Visa International - de internationale tak van de grootste creditcard-organisatie in de Verenigde Staten - eerder al twee overeenkomsten met Ericsson en Nokia, nu gaat het concern in zee met het Amerikaanse Aether Systems.

De overeenkomsten met de twee Europese fabrikanten van apparatuur voor mobiele telecommunicatie-apparatuur waren bedoeld om ondersteuning van digitaal en draadloos betalingsverkeer al vanaf de fabriek in telefoontoestellen in te bouwen.
De technologie van Aether Systems maakt het mogelijk draadloze faciliteiten voor e-commercie toe te voegen aan apparatuur als piepers (pagers), mobiele telefoons en andere mobiele systemen.
Visa maakt haast met het aanbieden van alternatieven betalingsvormen naast traditionele creditcards. Met name aankopen via mobiele apparatuur vormen hierbij een belangrijk doelwit. De snelheid van Visa laat zich gemakkelijk verklaren uit onderzoek zoals een adviesbureau als The Yankee Group heeft uitgevoerd. Dit bureau verwacht dat in 2004 circa 25 procent van alle e-commercie via mobiele apparatuur zal verlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable