VS steekt record aan durfkapitaal in dotcoms

In het eerste kwartaal van dit jaar is een recordbedrag van 17,1 miljard dollar aan durfkapitaal gestroomd naar nieuwe Amerikaanse Internet-bedrijven. Dit meldt de Amerikaanse National Venture Capital Association (Nvca), de branchevereniging van participatiemaatschappijen in de VS.

Rond de 1200 Internet-starters en -groeiers werden gefinancierd met risicodragend kapitaal. In totaal kregen 1557 Amerikaanse ondernemingen 22,7 miljard dollar, 266 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van vorig jaar werden 851 bedrijven met durfkapitaal gefinancierd.
In Californië - en dan vooral in Silicon Valley - werd het grootste bedrag geïnvesteerd. In totaal ging het om 9,7 miljard dollar, 43 procent van alle investeringen. De staat Massachusetts volgde met 2,2 miljard dollar.
Volgens de Nvca haalden deventure capital-maatschappijen in het afgelopen jaar 46 miljard dollar op, waar nu nog een bestemming voor wordt gezocht. Er is dus geld genoeg voor jonge Internet-ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable