Topman Pesatori vertrekt bij Compaq

Compaqs senior vice president voor grote computersystemen en diensten Pesatori verlaat het bedrijf binnenkort. De topman, die afkomstig was van het met Compaq gefuseerde Tandem, behoort tot de laatsten uit het 'oude' management dat diende onder ex-ceo Eckhard Pfeiffer.

Bij Compaq was Pesatori verantwoordelijk voor het Alpha Wildfire project, een nieuwe lijn servers, die 16 mei gelanceerd wordt. Pesatori verruilt zijn oude werkgever voor Synaxia Networks, een net gestart Engels bedrijf dat nieuwe servertechnologie ontwikkelt. Binnen die onderneming zal hij de positie van directeur aannemen. Onlangs wist Synaxia Networks in twee financieringsronden 38 miljoen dollar te vergaren. Het eerste product, een opslagserver voor netwerken, zal eind dit jaar op de markt verschijnen.
Pesatori was de enige niet-Compaq topman die een noemenswaardige positie innam na de fusies met Tandem en Digital Equipment. De enige uitzondering op deze regel vormt de huidige ceo Michael Capellas van Compaq, die als general informatie manager begon in 1998 na bij Oracle en SAP gewerkt te hebben. Een jaar al later schoof hij door naar de post van interim ceo, toen Pfeiffer de deur werd gewezen door Ben Rosen, bestuursvoorzitter en investeerder van het eerste uur bij Compaq. Pesatori bleef bij Compaq hangen, terwijl veel andere managers in het kielzog van Pfeiffer vertrokken.
Een woordvoerder van Compaq in Houston bracht naar buiten dat het bedrijf niet van plan is de directeur te vervangen. De managers die onder Pesatori vielen zullen in het vervolg direct aan Capellas rapporteren. Dat is niet echt een compliment voor de verdiensten van de vertrekkende topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable