Britse e-bank wil patent op zakelijk proces

De Britse Halifax (hypotheek) bank is ver gevorderd met de opzet van een Internet-bank. Om de concurrentie een flinke slag voor te blijven, wil de bank als eerste in Europa patenten aanvragen op zijn software en zijn webtechnologie. Dochter Intelligent Finance maakt deze producten.

Volgens Halifax, die nog geen details van de aanvraag heeft verstrekt, zullen de nieuwe producten net zo baanbrekend zijn als de creditcard dat destijds was. In de VS is het al eerder gebeurd dat een zakelijk proces is gepatenteerd, maar in Europa niet. Dat wil echter volgens deFinancial Times niet zeggen dat het onmogelijk is.
Om een aanvaardbare klantenbasis voor het nieuwe product te creëren, heeft Halifax, een voormalig bouwspaarfonds, een overeenkomst gesloten met BT Cellnet, aanbieder van mobiele telefonie. De twee zullen WAP-telefoons aanbieden die gebruik kunnen maken van de IF-techniek (Intelligent Finance). Hoewel exacte details nog niet vrijgegeven zijn, zal waarschijnlijk BT de telefoons gratis aanbieden aan klanten van Halifax. Grote motivering achter de plannen is de mogelijke besparing. Een IF-transactie kost vijf pence. Via een callcenter kost dezelfde transactie dertig tot veertig pence.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable