Intel komt met XML-transacties versneller

Chipmaker Intel heeft op een beurs in Las Vegas twee nieuwe e-handelsproducten gepresenteerd. Daarmee is het andere bedrijven die ook oplossingen voor XML-transacties (Xtensible Mark-up Language) bieden een stap voor.

De 7280 XML Director en de 7210 XML Accelerator bepalen respectievelijk de volgorde van de verwerking van XML-transacties en versnellen de verwerking van deze transacties, zoals de namen Director en Accelerator al doen vermoeden.
De takenverdeler 7280 XML Director kent een volgorde toe aan XML-transacties op basis van zelf aan te wijzen kenmerken van XML-objecten. Als je XML zo stuurt, kun je transacties van bepaalde geprivilegeerde bedrijven voorrang geven, of belangrijke transacties eerst laten verwerken. Concurrenten hebben alleen apparatuur draaien die XML-verkeer kan sturen op basis van een URL-bron of cookie-informatie die op een poort binnenkomt.
De versneller 7210 XML Accelerator kan XML-kanalen aan een groep van maximaal vijf servers verbinden om een XML-object te laten verwerken op de minst belaste machine. Intel claimt met dit proces XML-transacties tot vijftig keer sneller te kunnen verwerken. Daarnaast kan de versneller foute berichten ondervangen en doorsturen naar een minder belaste machine, waarmee hij het proces versnelt en de kans op serverfouten verkleint.
Beide apparaten draaien op dit moment op proef bij belangrijke, niet met naam en toenaam genoemde b2b e-handelsondernemingen. Intel zegt het product in het derde kwartaal van dit jaar te kunnen leveren. Met het product richt Intel zich op asp's (application service providers), isp's en bedrijven die hun eigen e-commercie-systemen hebben draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable