IBM's Gerstner: 'We hebben fouten gemaakt'

Bij zijn jaarlijkse ontmoeting met Wallstreet-analisten heeft IBM-baas Louis Gerstner tot ieders verrassing fouten toegegeven. Het 2000-probleem bijvoorbeeld heeft het IT-concern verrast.

Het was een klap in ons gezicht, aldus Gerstner, toen hij sprak over de lage omzetten bij hardware en services. "We hadden het moeten zien aankomen." Bovendien had het concern problemen met grote servers, waarvoor het snellere harde schijven wilde bouwen. "We waren te laat en hebben het ontwerp verprutst", zei Gerstner ronduit. "Dat kostte ons in het eerste kwartaal geld, en het zal ons ook in het tweede kwartaal nog steeds belasten."
Desondanks kijkt Gerstner met vertrouwen naar de toekomst. In de tweede helft van het jaar wil IBM absoluut betere resultaten behalen. Big Blue zal zich verder concentreren op services, hardware en software voor ondernemingen gericht op Internet.
Gerstner benadrukt dat IBM zijn zaken het afgelopen jaar heeft gereorganiseerd en zich van minder winstgevende afdelingen als geheugenchips en netwerkapparatuur heeft afgewend.
Ook wat betreft Suns marktleiderschap bij Internet-servers wil het concern zijn positie verbeteren. Deze week zijn de nieuwe IBM-midrange-servers voorgesteld. Het afgelopen jaar moest Big Blue op dat gebied een omzetdaling van 19 procent moeten incasseren.
Een jaar geleden kondigde Gerstner nog trots aan dat IBM zijn omzet opnieuw met dubbele procenten zou doen stijgen. Nu zei hij dat dit niet nodig was: "Dat past niet in ons bedrijfsmodel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable