Intel koerst verder op Internet via Trillium

Intel bevestigt zijn verstrengeling met Internet verder door overname van communicatiesoftware-ontwikkelaar Trillium Digital Systems.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 300 miljoen dollar. Met de inlijving van Trillium zorgt Intel ervoor dat het toegevoegde waarde levert bovenop zijn netwerkchips, die het nu al in groten getale verkoopt aan Internet-gerelateerde bedrijven als Cisco, Nortel en Lucent. Chipgigant Intel hoopt hiermee de concurrentie voor te blijven, omdat het met de deal met Trillium onder andere voor snellere modem- en routerprestaties kan zorgen.
Intel is van plan Trilliums software te integreren in z'n Internet Exchange (IX) architectuur. Deze technologie heeft Intel speciaal ontwikkeld voor het geschikt maken van zijn Pentium II-, Pentium III- en Celeron-processoren voor netwerk- en telecommunicatie-toepassingen.
Trillium zal als volledige dochter worden geïntegreerd binnen Intels Network Processing Group. De overname door Intel wordt betaald uit de contant geld-voorraad van het concern en uit aandelen die gedurende dit jaar worden aangeboden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.