Kwart Wap-sites blijkt onbereikbaar

Voor veel gebruikers van Wap-telefoons blijkt het soms onmogelijk bepaalde Wap-sites te benaderen. Uit een onderzoek van het Britse bureau Anywhereyougo.com is gebleken dat maar liefst 14 van de onderzochte 50 sites niet algemeen bereikbaar is.

In tegenstelling tot de situatie gedurende de browseroorlog tussen Microsoft en Netscape is de oorzaak nu niet zozeer een moedwillig proberen om een concurrent dwars te zitten. Het probleem, zo blijkt uit het onderzoek, zit 'm nu vooral in de ruimte die Wap 1.1 laat voor eigen interpretatie. Bovendien ondersteunt deze standaard een fors aantal protocollen, waar de producent van de gateway-software zelf een keuze uit kan maken.
Het probleem voor de gebruiker van een mobiele telefoon is in ieder geval wel dat sommige Wap-stekken simpelweg niet bereikbaar zijn. Welke dat zijn, verschilt per gebruikt toestel. Zo zijn berichten uit Noorwegen gekomen dat zowel Netcom als Telenor - de twee grootste telecomaanbieders in dit land - aanpassingen hebben moeten aanbrengen in hun Wap-gateways toen bleek dat gebruikers van Motorola's Wap-toestel problemen hadden met het benaderen van bepaalde Wap-sites.
Overigens zijn de onderzoekers er van overtuigd dat de problemen tijdelijk van aard zijn. Voor exploitanten van Wap-diensten betekent het echter wel dat uitgebreide interoperability-testen uitgevoerd zullen moeten worden voordat een site 'live' kan gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable