Microsoft blijft aan kop in buglijsten

Onderzoek bevestigt wat velen al vermoedden: de besturingssystemen van Microsoft kennen meer fouten dan andere systemen.

Security Focus.com vergeleek verschillende besturingssystemen en concludeert dat Windows 2000, het meest recent gepresenteerde systeem van 's werelds grootste softwarebedrijf, aan dat gegeven niets verandert. Security Focus.com is beheerder van de Bugtraq-mailinglijst.
Volgens Security Focus.com werden afgelopen jaar 99 fouten in Windows NT gesignaleerd. Dit jaar loopt de teller alweer op tot 32 bugs. Sinds 1998 voert het besturingssysteem de 'buglijsten' van Security Focus aan, zo stelt het bedrijf ironisch. Windows 2000 is er in drie maanden tijd in geslaagd zich op te werken naar de tweede plaats in het overzicht: negentien meldingen over tekortkomingen zijn al geregistreerd. Over 1999 kwamen Windows 98, 95 en 3.1 samen tot 46 bugs. Dit jaar zijn er voor deze systemen elf meldingen over fouten binnen.
Waarnemers verklaren het grote aantal gesignaleerde gebreken in de Microsoft-programmatuur door zwakheden in het beveiligingsmodel van het bedrijf, en door de alomtegenwoordigheid van de systemen. Ze zijn daardoor een gewild object voor speurneuzen en hackers.
Linux, dat zich opwerpt als het grootste concurrerende besturingssysteem, had te maken met 84 bugs in 1999. Ronduit het veiligste systeem was volgens Security Focus.com MacOS, waarin vorig jaar maar vijf kwetsbare punten werden gesignaleerd. Dit jaar zijn er in MacOS nog geen bugs geconstateerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable