Vivendi ziet af van Duitse UMTS-veiling

Vivendi heeft zich teruggetrokken uit de veiling van Umts-licenties voor volgende-generatie mobiele telefonie in Duitsland. Het bedrijf maakt bezwaar tegen de gevolgde procedure.

Duitsland gebruikt dezelfde manier van gunning als Groot-Brittannië. Daar bracht de veiling van de licenties voor de nieuwe generatie mobiele telefonie de overheid 22,5 miljard pond op. Volgens waarnemers vergroot de stap van de grootste Franse particuliere aanbieder van telefonie de druk op de Franse overheid om af te zien van een 'veiling-Britse-stijl'.
In plaats daarvan zou het systeem 'schoonheidswedstrijd' (wie heeft het meeste in huis, als aanbieder) moeten worden gevolgd. De Franse overheid heeft lang voor dit systeem gevoeld, maar bestudeert, mede door de hoge opbrengsten over het Kanaal, nu een hybride-systeem.
Na het terugtrekken van Vivendi dingen nog elf partijen naar de zes beschikbare Umts-licenties. Recente schattingen gaan ervan uit dat deze voor in totaal 120 miljard mark over de toonbank zullen gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable