Vodafone en Vivendi maken samen webportaal

Vodafone Airtouch en Vivendi Net willen een Internet-portaal beginnen dat via verschillende media toegankelijk is. De twee bedrijven hebben daartoe overeenstemming bereikt. Ze zijn het eens geworden over de overname van een belang van vijftien procent in het telecombedrijf Cegetel.

Als de plannen doorgaan zou het voor het eerst in Europa zijn dat een dergelijk Internet-portaal van de grond komt. Over een maand moet het, als het aan de twee partners ligt, al zo ver zijn: dan biedt de 50/50-onderneming Vizzavi Internet-toegang via PC's, televisies en kleine draagbare apparaten als Wap-telefoons. Dit is voor het eerst in Frankrijk het geval. De twee hebben nu al bekendgemaakt dat Vizzavi over twee jaar naar de beurs moet.
Evan Newmark, topman van Vizzavi, erkent dat zijn bedrijf in veel opzichten fors achterloopt bij wat Amerikaanse bedrijven al kunnen aanbieden. Maar zijn bedrijf kent twee belangrijke pluspunten, aldus Newmark. "Het grote klantenbestand en de controle over een aantal essentiële telecomdiensten in Europa." Vivendi Net en Vodafone zijn samen goed voor zeventig miljoen klanten. Het feit dat Vizzavi de eerste Europese aanbieder zal worden, geeft het bedrijf volgens Newmark een ander voordeel op de komende concurrentie.
Vivendi Net is een gezamenlijke onderneming van het Franse media-, telecom- en nutsbedrijf Vivendi en mediagroep Canal+. Vodafone Airtouch is de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de wereld.
Vizzavi zal zo'n tweehonderd verschillende diensten aanbieden: sportbeelden, spellen, Internet-winkels en naslagdiensten. Na Frankrijk zullen volgens de plannen Groot-Brittannië (in juli), Duitsland en Italië volgen. Uiteindelijk moeten alle Europese landen hun eigen specifieke diensten krijgen, gericht op locale gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable