Jaarlijkse Webby Awards uitgereikt

Afgelopen donderdagavond zijn voor de vierde keer de jaarlijkse Webby Awards uitgereikt. Het prijzenfestijn, opgezet naar lichtend voorbeeld van de Oscars, vond plaats in San Francisco. Zevenentwintig beeldjes (Webby's) werden uitgereikt aan de beste en inventiefste entrepreneurs op Internet.

Hoewel enkele sites waren genomineerd in meerdere van de 27 categorieën, was er ook dit jaar niet één site die er over de gehele linie bovenuitstak. Webby's waren er ondermeer voor Babycenter.com (in de categorie 'commercie'), en Medianews.com (in de categorie 'nieuws'). Google.com ging ervandoor met de prijs voor de beste technische prestatie.
Sergey Brin, president van Google, kreeg in het Masonic Theatre de lachers op zijn hand door in ijshockeyshirt en op rolschaatsen zijn prijs te komen claimen. "In één woord: goal", luidde het korte maar krachtige dankwoord van de flamboyante topman.
Veel langer kon Brin het overigens ook niet maken: een beruchte traditie bij de Webby's is de maximale lengte van vijf woorden die dankwoorden mogen hebben. Een commentaar op de soms slaapverwekkende dankwoorden bij Oscar- of Grammy-uitreikingen, en een goede methode om zo snel mogelijk aan het leuke gedeelte van de avond te mogen beginnen: de afterparty.
De Webby's zijn een initiatief van onder meer de International Academy of Digital Arts and Sciences, een Internet-handelsverbond met 350 leden. In de Webby-jury zitten beroemdheden uit diverse uiteenlopende expertiseterreinen. Dit jaar waren dat onder meer Godfather- en Apocalyps Now-regisseur Francis Ford Coppola voor de categorie film en pop-icoon David Bowie voor de categorie muziek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable