Nieuw DDoS-gevaar dreigt voor websites

Grote websites zijn nog maar nauwelijks van de schrik bekomen, of er duikt al een nieuw DDoS-instrument (distributed denial-of-service) op dat in staat is sites urenlang plat te leggen.

Daar kunnen de eerder dit jaar geïmplementeerde veiligheidsmaatregelen maar weinig tegen beginnen, aldus deskundigen die het DDoS-instrument hebben aangetroffen op computers van diverse Amerikaanse universiteiten.
Een DDoS is een instrument dat een websites overstroomt met nepverzoeken. Dat maakt het voor reguliere gebruikers onmogelijk een site te bezoeken. Het doel van een DDoS is zoveel ongewenst dataverkeer te genereren dat bonafide bezoekers effectief vast komen te zitten in een data-file.
In februari dit jaar werd volgens deze methode een bombardement aan aanvallen op websites uitgevoerd, onder meer door de inmiddels gearresteerde tiener Mafiaboy. Slachtoffers waren ondermeer Amazon, eBay en CNN. Het naar aanleiding van die ontberingen ingestelde afweergeschut lijkt echter niet afdoende om het hoofd te bieden aan het nieuwe DDoS-instrument, mstream genaamd.
Deskundigen zijn er al met al alles behalve gerust op. "Het is erg, erg sinister", aldus een manager van Computer Associates. "De code is al een tijdje bekend, maar mstream is nog niet eerder in het wild aangetroffen." Websites zijn dus gewaarschuwd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable