Toekomst-Windows belooft symbiose OS en Web

Afgelopen donderdag kondigde Microsoft eindelijk een datum aan voor zijn Forum 2000. Daar zal het bedrijf plannen ontsluieren voor Next Generation Windows Services (Ngws). Op 1 juni zal dan eindelijk duidelijk worden waar Microsoft heen wil met zijn besturingssysteem. Eerder dit jaar stelde Microsoft tot twee keer toe Forum 2000 uit.

Wat precies de strekking zal zijn van Microsofts aangekondigde revelaties is nog onduidelijk. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, is er nog niet veel uitgelekt over precieze bedoeling van Next Generation Windows Services. Vooralsnog heeft de buitenwereld het moeten doen met een aantal schetsmatige aanduidingen in interviews. Duidelijk is wel dat het concept van Ngws draait rond een service-gebaseerd model, waarbij Windows naadloos aansluit op Internet. Deskundigen menen dat die volgende stap de aanleiding is geweest voor de reorganisatie die Microsoft recentelijk heeft doorgemaakt.
Tijdens Forum 2000, dat plaatsvindt in Redwood, Washington, zullen, naast Bill Gates, een leger Microsoft-bobo's hun opwachting maken. Onder hen ondermeer president en ceo (chief executive officer) Steve Ballmer, en de vice-presidenten Paul Maritz en Jim Allchin. Die laatste twee zijn de drijvende krachten achter de Plaform Strategy and Developer Group die de ontwikkeling van Windows moet sturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-15T00:00:00.000Z Redactie Computable