Rosettanet gebruikt b2b-standaard concurrent

Rosettanet, het internationale consortium dat zich bezighoudt met de standaardisatie van interfaces die bedrijven in staat moeten stellen via webgebaseerde b2b-toepassingen (business-to-business) zaken met elkaar te doen, heeft de specificaties van een concurrent overgenomen.

Daarmee hoopt Rosettanet te voorkomen dat het de snelle ontwikkelingen op de b2b-markt niet meer kan bijbenen. Naar buiten laat het consortium weten dat het 'niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden'.
Rosettanet integreert in haar nieuwe standaard voor de IT-toeleveringsketen (supply chain), het werk dat is gedaan aan Quickdata 2, een product van Si2 (Silicon Integration Initiative). Dat is een groep van systeem- en tool-ontwikkelaars, waaronder HP, Intel, Lucent en Texas Instruments. De groep werd in 1996 opgericht om te zorgen voor een stroom van componenteninformatie van de leveranciers naar de eindgebruikers. Daarvoor ontwikkelde Si2 deelectronic component information exchange (Ecix) Quickdata-specificatie. Het is deze specificatie die nu door Rosettanet in de nieuwe standaard is geïntegreerd.
De Ecix-specificatie is ondergebracht in de PIP2A9 'Query Electronic Component Technical Information' van Rosettanet. Daarmee is het mogelijk te zoeken naar bepaalde componenten door het ingeven van simultane , veelvoudige zoekopdrachten naar component-producenten, -distributeurs en informatie-aanbieders. De nieuwe standaard zal compatibel zijn met andere PIP's (partner interface process) van Rosettanet en met eerdere versies van Quickdata.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable