AMD introduceert Celeron-concurrent Duron

Chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) heeft aangekondigd in juni te beginnen met de verkoop van de Duron, een centrale PC-processor die moet concurreren met de Celeron-chips van Intel.

De Duron is een afgeslankte versie van AMD's Athlon (http://www.amd.com/products/cpg/duron/index.html,http://www.amdzone.com/articleview.cfm?ArticleID=195). Hij wordt geïntroduceerd op snelheden van 600 tot 750 Mhz. De chip is voorzien van 64 KB primaire- en 128 KB geïntegreerde secundaire cache. De grondfrequentie is 200 Mhz. AMD wil met de Duron het middensegment van de PC-markt bedienen. De 600 Mhz versie gaat zo'n 250 gulden per stuk kosten, en de 700 Mhz chip rond vierhonderd.
In tegenstelling tot eerdere berichten houdt AMD ook vast aan zijn K6-processorlijn. Met deze chips wil het bedrijf de allerlaagste regionen van de markt en mobiele gebruikers blijven bedienen.
Van concurrent Intel komt een tegenzet in de vorm van nieuwe Celeron-processoren. Het bedrijf introduceert eveneens in juni Celerons op 633 tot 700 Mhz. De prijzen liggen waarschijnlijk dicht in de buurt van die van de Duron-chips. Van de bedrijven werd verwacht dat ze al in april de nieuwe processoren zouden uitbrengen. Een chronisch tekort aan productiecapaciteit heeft beide doen besluiten de chips in een later stadium te introduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.