Brits Internet-gebruik stijgt pijlsnel

Het Internet-gebruik in Groot-Brittannië stijgt razendsnel. Begin dit jaar surfte een kwart van de Britten thuis, op school of op het werk wel eens over het World Wide Web.

Vijf maanden later is dat al opgelopen tot 30 procent. Dit betekent dat ongeveer veertien miljoen Britten nu van Internet gebruik maken, tegen ruim 4,7 miljoen eind 1997. In Nederland is het aantal Internet-aansluitingen, zo werd onlangs bekend, ook spectaculair gegroeid. Sinds de komst van 'gratis' Internet is het aantal aansluitingen verdubbeld tot 4,7 miljoen.
Er zijn meer overeenkomsten. Net als in Nederland zijn het ook aan de overkant van de Noordzee vooral vrouwen en de wat minder bemiddelde huishoudens die de weg naar Internet vinden en voor de enorme groei van het gebruik zorgen. Het Sociaal en Cultureel Planbureau veegde vorige week in een rapport om die reden ook de vloer aan met de angst van het kabinet dat door Internet een digitale tweedeling ontstaat in de maatschappij.
Onderzoek van Continental Research bevestigt dat: veel Britten die nu nog ofline zijn, denken binnen een half jaar een aansluiting te hebben op Internet. Wat ze er mee denken te gaan doen, verschilt weinig van de nu al populairste bezigheden op het web: emailen, muziek downloaden en thuisbankieren.
Opvallend is volgens Continental-directeur Shaddick dat met name de nieuwkomers heel hoge verwachtingen hebben. Of dat komt door de verhalen van kennissen die Internet al kennen of dat ze zich gek laten maken door de grote media-aandacht voor het fenomeen, is volgens Shaddick de vraag. "Het wordt in elk geval interessant om te zien of hun verwachtingen uitkomen, en of dat resulteert in meer email, muziek en thuisbankieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable