Corel blaast overname Inprise/Borland af

Het gaat de verkeerde kant op met de Canadese softwaremaker Corel. Gisteren blies Corel officieel de overname af van Inprise/Borland.

Door de sinds de aankondiging van de overname met 73 procent gedaalde koers van het aandeel Corel kan het bedrijf met geen mogelijkheid de bijna 2,5 miljard gulden opbrengen die het met Inprise/Borland was overeengekomen.
De in februari aangekondigde overname zou de grootste zijn in de geschiedenis van het bedrijf. Corel boekte in het laatste kwartaal een verlies van 12,4 miljoen dollar en verkeert al een tijdje in financiële problemen.
Corel is vooral bekend van pakketten als Coreldraw en Wordperfect. De tekstverwerker die ooit toonaangevend was, is echter ingehaald door Word van Microsoft als dé standaard. Hetzelfde geldt voor Wordperfect Office, dat het moet afleggen tegen de Office-pakketten van de softwaregigant uit Redmond.
Om het verloren terrein terug te winnen, heeft Corel zijn kaarten gezet op Linux, dat in opkomst is als alternatief voor Windows. Corel biedt sinds kort een gratis te downloaden en simpel te installeren versie van Linux aan. Van dat pakket is tegen betaling een Nederlandse versie verkrijgbaar. Inprise/Borland ontwikkelt Linux-tools en de overname paste dus precies in de opzet. Het nieuwe 'Linux Powerhouse' zou allerhande Linux-diensten en -producten gaan aanbieden en verkopen.
Ook over de poppetjes waren de beide partijen het eens. Het nieuwe bedrijf zou Corel blijven heten, met Michael Cowpland als eerste man en Inprise-baas Dale Fuller als voorzitter van de Raad van Bestuur. De aankondiging van gisteren betekent wel uitstel, maar nog geen afstel, zo heeft Corel verzekerd. De twee bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om de fusie alsnog binnen drie jaar door te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable