EMC zegt miljardenorder bij IBM af

EMC, de grootste fabrikant van zware opslagsystemen, heeft een kooporder van opslagschijven bij IBM ter waarde van drie miljard dollar afgezegd. De meerderheid van deze schijven zegt het bedrijf bij concurrent Seagate te zullen bestellen. De opslagleverancier betrok al enige tijd schijven bij IBM.

De annulering van deze order betekent een harde klap in het gezicht van IBM, die vorige week toegaf dat vertraging in de levering van nieuwe opslagschijven een negatieve invloed zal hebben op de omzet in het tweede kwartaal. Ceo Lou Gerstner van IBM gaf in een gepubliceerd intern gesprek vorige week aan dat met opslagsystemen veel geld te verdienen is: "Wij verwachten dat 75 procent van al het geld dat in hardware gestoken gaat worden, uitgegeven wordt aan opslagsystemen. De meerderheid daarvan, 70 procent, zal omgaan in netwerkopslag."
Het is dan ook dringen geblazen op de markt voor opslagcapaciteit. Compaq, HP en Sun betraden onlangs de markt voor open opslagsystemen. Deze week kondigde IBM aan de prijzen van zijn eigen opslagproduct Shark Enterprise Storage Server schijfsystemen met 10 procent te verlagen. EMC is marktleider ondanks prijzen die twee keer zo hoog liggen als bij de concurrent. Het bedrijf kan deze prijzen hanteren, omdat de producten bekend staan om hun hoge kwaliteit.
EMC heeft afgelopen vrijdag een nieuw, maar veel kleiner contract afgesloten met IBM voor de levering van opslagschijven. De grote order ter waarde van drie miljard dollar kwam steeds meer onder druk te staan, omdat IBM niet in staat bleek het aantal hoge-capaciteits 10k RPM-schijven te kunnen leveren, dat EMC vroeg. Het bedrijf heeft deze schijven nodig om te kunnen voorzien in de grote vraag naar de opslagsystemen Symmetrix en Clariion.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable