Gecko kan klein bedrijf in problemen brengen

Doordat Netscape, evenals Microsoft, in de 'browseroorlog' van twee jaar geleden één standaardisatiestap heeft overgeslagen, zullen oudere websites die Javascript gebruiken onder de nieuwste Netscape-browser Navigator 6 vaak slecht functioneren.

Dat kan problemen opleveren voor kleinere bedrijven die pas sinds kort online zijn, doordat hun website niet werkt.
Dergelijke bedrijven hebben vaak een zeer kleine IT-afdeling (of soms geen) en gebruiken regelmatig 'freeware' Javascript. Voor Netscape is het risico dat deze bedrijfjes hun site standaardiseren op Microsofts Internet Explorer. In feite is het probleem dat Netscape 6 juist zovéél webstandaarden ondersteunt. Tijdens de browseroorlog buitelden Netscape en Microsoft over elkaar heen om maar als eerste Dynamic Html in hun browser te implementeren. Daarbij konden ze niet wachten op het Document Object Model (DOM) van het World Wide Web Consortium (W3C), een structuur waarin Javascript kan worden uitgevoerd onder Dynamic Html. Beide concurrenten introduceerden een eigen, niet-gestandaardiseerde versie van DOM.
Netscape's jongste browser-versie Navigator 6 is gebouwd rond de 'open source' opmaakmachine Gecko. De ontwerper van Gecko, Mozilla.org, heeft besloten geen 'terugwerkende' compatibiliteit aan te brengen met het oude DOM. Daardoor kunnen de oudere websites met Javascript niet goed functioneren onder Navigator 6.
Het probleem is op te lossen door de websites aan te passen aan de moderne standaarden. Dat is echter voor veel kleinere bedrijven nogal problematisch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable