Bea zet toekomst op elektronische handel

Bea Systems, oorspronkelijk leverancier van middleware (Tuxedo), krijgt steeds meer naam als producent van software voor de e-handel. Het bestaande middleware-product Elink is er vooral op gericht om interne applicaties en componenten binnen bedrijven aan elkaar te koppelen.

Het nieuwe e-handelsproduct Ecollaborate, het product voor elektronsiche handel, levert juist functionaliteit voor transacties met bedrijven buiten de bedrijfsmuren.
Bea positioneert dit nieuwe product nog wel als een aanvulling op de bestaande middleware.
Ecollaborate gooit hoge ogen op een markt voor bedrijfssoftware. Volgens marktanalist Amr zijn er de afgelopen achttien maanden zeshonderd handelspunten op Internet verschenen, hetgeen waarschijnlijk nog niet genoeg is voor de top 500-bedrijven.
Op de derde jaarlijkse gebruikersdag in Parijs pochte het bedrijf dat het bèta test-programma van Ecollaborate overschreven raakte. Vier bedrijven zijn uitverkoren om mee te doen, waaronder een luchtvaartmaatschappij en een rederij, uit een rij van tientallen gegadigden. Dit terwijl het product eind dit jaar pas op de markt verschijnt.
Ecollaborate heeft op zijn concurrenten als IBM en Weblogic voor dat het nu al een populaire applicatieserver voor e-handelstoepassingen in de markt heeft staan. De Weblogic-server huisvest nu al de centrale e-commercie applicaties van veel bedrijven. In de toekomst denkt Bea met een combinatie van Ecollaborate en de Weblogic een sterk product te kunnen aanbieden. Het bedrijf verwacht dat veel handelspunten op Internet interesse voor dit gecombineerde product zullen hebben. Chief technology officer Rocky Stewart verwacht dat meer van de helft van deze nieuwe handelspunten voor Bea-software zullen kiezen. Ook verwacht hij dat de helft van de bestaande 4100 klanten voor Ecollaborate zullen kiezen.
De komende twee maanden treedt het bedrijf met meer details over Ecollaborate naar buiten, waaronder een nieuwe naam. Bea zegt dat de recente lancering van het product Icollaborate door Vitria niets met deze wijziging te maken heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable