IBM haalt 320 duizend AC adapters terug

Computergigant IBM wil 320 duizend AC adapters terughalen uit de markt, omdat ze potentieel vuurgevaar zouden opleveren. Volgens Big Blue is het mogelijk dat de adapter, bestemd voor zowel de Thinkpad 310 als de Thinkpad iSeries notebooks, spontaan in de fik vliegen.

Deze mededeling deed het bedrijf eind vorige week. IBM vraagt consumenten die een Thinkpad 3100 (type 2600) of een Thinkpad iSeries (type 2611) bezitten goed te kijken naar de AC adapter. De serie nummers van de betreffende adapters zijn 12JO537, 12JO539 en 02K6562. Een aantal van die adapters zouden gebruikt kunnen worden voor randapparatuur voor de Workpad z50 (type 2608), die niet langer in productie is.
In de grootscheeps operatie werkt IBM nauw samen met de Consumer Product Safety Commission van de Amerikaanse overheid. Die heeft mede aangedrongen op het uit de markt halen van de betreffende adapters. IBM benadrukt dat het aantal gevallen van spontane ontbranding vooralsnog beperkt is gebleven tot een. Daarnaast zijn acht gevallen bekend van gevaarlijke oververhitting bij de genoemde adapters.
IBM belooft getroffen klanten gratis een vervangende adapter te leveren. Daarnaast, als goedmakertje voor het ongemak, biedt Big Blue de betreffende consumenten 15 procent korting bij de aanschaf van IBM-producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable