Bea Systems kiest andere werkstroom-partner

Middeleware-leverancier Bea Systems sluit een alliantie met het Britse Staffware, leverancier van werkstroom-software, en beëindigt tegelijk een soortgelijke verbintenis die het had met Inconcert.

De wisseling was nodig omdat Inconcert vorig jaar oktober is overgenomen door Tibco, een van Bea's belangrijkste concurrenten op de markt van de integratieproducten.
Uiteindelijk moet de software van Staffware worden gebundeld met de e-link bedrijfsapplicatie-integratietool van Bea Systems. De alliantie zal echter beginnen als een overeenkomst waarbij beide bedrijven toezeggen de producten van de ander aan te bevelen bij hun klanten.
Gisteren kwam Bea Systems nog op een andere manier in het nieuws. Het bedrijf gaf namelijk toe dat er 'zwakke plekken' zitten in het beheer van zijn Weblogic applicatieserver-platform. Bea zegt deze plekken te herstellen met de uitgifte van een Java beheerinterface later dit jaar. Momenteel maakt Weblogic gebruik van Snmp (simple network management protocol), waarmee de netwerkbeheerder eenvoudige monitoring van het platform kan toepassen. Mocht hij echter stuiten op eenglitch of eencrash, dan is hij met het Snmp niet in staat dat probleem op te lossen.
De introductie van de Java Management Extension (JMX) moet dit hiaat opvullen. JMX wordt al ondersteund door Tivoli's Netview en HP's Openview. Bea Systems is nu druk bezig om ook BMC Software (ePatrol) en Computer Associates (Unicenter) zover te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable