Alteon sluit verbinding met Lucent en Akamai

In een reactie op de overname van zijn belangrijkste concurrent Arrowpoint door Cisco zoekt switchproducent Alteon Websystems toenadering bij Lucent Technologies en Akamai Technologies.

Voormalig AT&T-dochter Lucent geldt als de grootste concurrent van netwerkcomponenten-producent Cisco Systems. Later deze week hoopt Alteon bekend te maken dat Lucent voortaan Alteon-producten zal verkopen onder het Lucent-merk. Daarmee boort Alteon een grotere markt aan en voegt Lucent interessante producten aan zijn leveringspakket toe.
Alteon en Arrowpoint maken beide apparatuur die wordt geplaatst tussen communicatienetwerken en grote computerservers die websites en andere internetsystemen ondersteunen. De producten van beide switchproducenten spelen een belangrijke rol bij de distributie van verzoeken om Internet-informatie over de verschillende servers. Daardoor kunnen de eigenaren van die servers hun computers efficiënter gebruiken.
De andere nieuwe zakenpartner van Alteon, Akamai Technologies, bezit een wereldwijd netwerk van tweeduizend Internet-servers waarop het kopieën van websites opslaat. Als een gebruiker de naam van een bij Akamai ondergebrachte website intikt, wordt hij verbonden met de dichtstbijzijnde Akamai-server, in plaats van met de website's eigen server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable