Novell zet opnieuw kaarten op Internet

Novell kondigt een bèta-release aan van zijn nieuwe XML-integratie module. Met dit product beoogt het bedrijf versterking van zijn Internet-strategie Onenet, die erg onder druk staat door de slechte resultaten.

Onlangs beloofde het bedrijf op zijn Brainshare-conferentie in Nice de lancering van een nieuw b2b e-handelsplatform om bedrijfsprocessen uit te voeren via Internet.
De XML-integratie module bevat software voor het kopen, verkopen, leveren en integreren van backoffice-systemen van klanten en leveranciers. Het maakt onderdeel uit van Bulletproof, de nieuwste versie van Groupwise. Dit programma biedt de gebruiker één interface om bedrijfsapplicaties en diensten mee uit te voeren.
Vorige week kondigde Novell ook aan het universele directory-systeem Edirectory klaar te maken voor gebruik op de nieuwe Alphaserver-lijn van Compaq. Deze nieuwe servers van Novell maken gebruik van Unix variant Tru64. NDS-licenties (Novell Directory Services) voor dit systeem zijn in de tweede helft van dit jaar beschikbaar.
De Onenet-strategie van Novell heeft investeerders tot nu toe weinig vertrouwen geschonken. Het aandeel bereikte vorige week vrijdag een nieuw dieptepunt op 9,06 dollar. Deze week brengt het bedrijf de cijfers over het tweede kwartaal naar buiten. Novell kondigde begin mei al aan dat de omzetcijfers tegenvallen, vooral vanwege een falend marketing-beleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable