Veritas, Sun en Oracle maken 'totaalproduct'

Veritas gaat samen met Sun en Oracle startende bedrijven een 'totaaloplossing' aanbieden op het gebied van servers, opslag en bestandsbeheer. Softwareproducent Veritas is een bekende naam op Unix-gebied, met software voor bestandsbeheer en volume-management.

De drie verwachten dat startende bedrijven wel oren hebben naar deze geïntegreerde formule, zodat ze niet meer bij verschillende leveranciers langs hoeven om de software te installeren en te configureren en het hele systeem te laten draaien.
Oracle is al langer bezig om via dergelijke overeenkomsten klanten eenvoudiger te installeren en te onderhouden 'totaalsystemen' aan te bieden. Begin april sloot het bedrijf een overeenkomst met EMC en Cisco om samen kant-en-klare netwerken te ontwikkelen onder de naam Ecostructure. Dit product was ook bedoeld om de installatie en het onderhoud van netwerken te vereenvoudigen. Door dergelijke overeenkomsten te sluiten, hopen de ondernemingen meer startende bedrijven voor hun producten te winnen.
Veritas, Sun en Oracle brengen naar buiten dat ze twee systemen zullen aanbieden, die volgens Oracle op de populairste en algemeenste configuraties gebaseerd zijn. Beide systemen bestaan uit een Sun E4500 server en Suns opslagsysteem Storedge Array, Volume manager 3.04 en File system 3.3.3 van Veritas, en Oracle 8 of 8i databases. De twee systemen verschillen in het besturingssysteem voor de servers. Er komt een versie met Solaris 2.6 en een variant met Solaris 8.0 in omloop.
Naast het gezamenlijke product gaan de drie bedrijven ook hun diensten combineren. Er komt een gezamenlijke ondersteunende dienst die problemen met de configuratie of het functioneren van de systemen moet verhelpen. Deze dienst is ook verantwoordelijk voor advies over de inrichting van de systemen, inclusief bug-patches, en biedt starters consultancy aan bij de invoering en het gebruik van de systemen. Hoeveel geld de partners in het initiatief steken, is niet naar buiten gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.