Sun lanceert Java voor draagbare apparaten

Sun levert deze week een productieversie op van de Java Virtual Machine (JVM), inclusief bijbehorende interfaces, voor draagbare apparaten met een beperkt geheugen. Nieuwsdienst Computergram verwacht dat de firma op de Javaone conferentie in San Fransisco in juni met meer informatie naar buiten komt.

Naast de nieuwe software, uitgebracht onder de naam Connected Limited Device Configuration (Cldc), zal Sun op deze conferentie waarschijnlijk ook overeenkomsten met een aantal bedrijven aankondigen.
Cldc is bedoeld voor apparaten die niet genoeg geheugen en processorkracht hebben om een besturingssysteem en de JVM tegelijkertijd te laten draaien. De software bestaat uit een wat Sun een Kilobyte Virtual Machine (KVM) noemt en verschillende api's, die in totaal 256 Kb aan geheugen vragen. De Personal Virtual Machine (PVM) voor apparaten met een uitgebreider geheugen, zoals pda's of mobiele telefoons, slokt al snel 2 Mb aan geheugen op. De KVM moet het bijvoorbeeld mogelijk maken om foto's direct vanaf een digitale camera naar een printer te sturen zonder tussenkomst van een computer.
Topman Scott McNealy zinspeelde afgelopen vrijdag op een bijeenkomst in San Diego ook op een contract met een grote partner. "Tot nu toe hebben we het niet zo goed gedaan in de spelindustrie, maar houd ons in de gaten. We hebben een hekel aan Microsoft en wie bel je als je een hekel hebt aan dit bedrijf? Wij krijgen veel aandacht van spelfabrikanten. Die aandacht zal alleen maar toenemen als we een Java-browser hebben die IP-communicatie aankan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.