Oprichter Allen loost Microsoft-aandelen

Mede-oprichter van Microsoft Paul Allen heeft tussen medio februari en begin maart voor 3,4 miljard dollar aandelen in de softwaregigant verkocht. Voor een 'betere spreiding van zijn aandelenportefeuille' wil hij voor nog eens bijna 76 miljoen dollar aandelen Microsoft binnenkort van de hand doen.

De transacties kwamen aan het licht toen Allen tekst en uitleg moest komen geven bij de Securities and Exchange Commission (SEC) over zijn aandelenhandel. Allen was mooi op tijd. Sinds de verkoop een paar maanden geleden zijn de verkochte 35 miljoen aandelen ruim eenderde minder waard geworden. Microsoft verkeert in zwaar weer sinds de uitspraak dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan het misbruik van monopoliemacht. Het Amerikaanse ministerie van justitie en een aantal staten hebben rechter Penfield Jackson geadviseerd het bedrijf te splitsen. Microsoft verzet zich daartegen met hand en tand.
Volgens zijn woordvoerster Brown heeft de aandelenverkoop van Allen de afgelopen maanden en de geplande verkoop van nog eens bijna 1,1 miljoen aandelen niets te maken met de perikelen rond Microsoft. "Allen schudt gewoon zijn aandelenportefeuille door elkaar om een betere spreiding van de risico's te krijgen. Dat doet hij wel vaker", aldus Brown.
Op dit moment bezit Allen ruim 4 procent van de aandelen Microsoft. Hij is daarmee op Bill Gates en Steve Ballmer na de grootste aandeelhouder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable